Окачени фасади

Компанията ИНОВАСТИЛ предлага разнообразие от първокласни окачени фасади на доказани марки в бранша. Работим с висококачествените продукти на Reynaers и Schüco, като подбрахме за Вас най-добрите им предложения за окачени фасади.

Основното преимущество на окачените фасади е възможността с тях да се остъкляват много големи площи. Те са най-добрият вариант да създадете модерна стъклена визия на цялата сградата. Особеност при тях е, че за да се постигне отваряемост е необходимо вграждане на дограма в окачената фасада, която се закрепва в зависимост от формите на сградата за стената, тавана или пода чрез конзолни планки и така застава пред самите отвори.

Окачени фасади за модерна стъклена визия

Най-разпространените разновидности са елементна и колонно-гредова фасада, като разликата е най-вече в начина на монтажа. Елементните окачени фасади се изработват на модули и съответно – се монтира всеки модул. Те са предпочитани за монтаж при сгради с множество повторяеми елементи. Обикновено този вариант е по-скъп, но монтажът е по-бърз. При колонно-гредовата фасада се изграждат колоните на носещите конструкции, а след това се монтират ригелите – хоризонталните елементи. Заради разликите в монтажа се налага използване на различни видове компоненти и профили.

CW 50 на Reynaers е колонно-гредова фасада, която отговаря на всички стандарти за пасивно строителство. Тя позволява използване на многообразие от отваряеми елементи с марката Reynaers.

FWS 50.SI на Schüco предлага разнообразие от опции за вграждане на врати, прозорци и клапи на същата марка, а също и LED осветление и фотоволтаици. Тези колонно-гредови фасади са сертифицирани по критериите за пасивно строителство. Разновидността на системата – FWS 50 SG, е разработена с видими профили отвътре и силиконови външни фуги, както и специални греди и Е-колони за прекарване на скрити кабели в окачената фасада.

С подобни отлични характеристики са и колонно-гредовите фасади FWS 60.SI. Те позволяват комбинация с прозорците с невидима отваряемост на марката. FWS 35 PD.SI на SCHUCO е разработена за тежки стъклопакети и тънки видими профили за повече елегантност.