6 съвета за избора на алуминиеви дограми

Безкрайното разнообразие от алуминиеви дограми може да направи избора Ви невероятно труден. Ето защо ще Ви предоставим кратък „наръчник“ с най-съществените моменти, с които следва да се съобразите, за да изберете оптимално решение за Вашия индивидуален случай.

1. Изберете модерно решение

Едно от основните преимущества на този тип дограми е олекотеният, иновативен дизайн, който страхотно се връзва с различни архитектурни решения. Модерният, минималистичен изглед на качествените алуминиеви дограми е страхотен завършек както на интериора, така и на екстериора на сградата.

2. Търсете доказана опция за остъкляване

Емпирично доказано е, че алуминиевият профил е по-устойчив и много по-дълготраен от останалите алтернативи на пазара. Издръжливостта на материала на резки температурни промени, на големи амплитуди му печели заслужено слава на една от най-добрите опции за остъкляване на прозорци или тераси. Лесната поддръжка на добрите алуминиеви дограми също не е за пренебрегване. Бързо и безпроблемно почистване, без корозия, напуквания и дефекти – звучи наистина добре, нали?

алуминиеви дограми

3. Нестандартно, красиво, умно

Алуминиевата дограма позволява изумителна гъвкавост при дизайнерските решения. Пластичността на материала е причината той да се използва при изработка на нестандартни размери, модели и форми на прозорците. Опитайте се да намерите фирма, която би изработила трапецовидна или кръгла дограма от другите видове на пазара. Няма да откриете такава. Ето защо алуминиевите дограми са страхотни за нестандартни решения. От много тесни профили, до огромни рамки, които носят тежки стъклопакети – с алуминиевите дограми това е не само постижимо, но и предпочитано.

4. Експериментирайте с цвета

Същата парадигма важи и при избора на цветове. Няма други профили, които позволяват такова многообразие от цветове и нюанси. За хора, които обичат да изпъкват със смели решения – това е идеалният избор.

5. Приятна температурата и лятото, и зимата

Новите модели алуминиеви дограми се предлагат с отлични термомостове, които увеличават многократно топлоизолацията. Така студът остава навън, а през жежките сезони – прохладата не напуска помещенията.

6. Погрижете се за природата

И още едно преимущество – този тип дограма е рециклируема на 100%, което означава, че купувате изделие, което не замърсява и ще има втори живот след време.

Алуминиевите дограми са доказан продукт и няма да сгрешите, ако обзаведете жилището или офиса си именно с тях. Така си гарантирате трайност, надеждност и бързо изплащане на инвестицията.