От какво се определя цената на алуминиевата дограма

Инвестицията за дограма е едно от най-разумните решения, които може да вземете. Но преди това е добре да направите малко проучване, за да бъде изборът Ви информиран. А оттам – и да се ориентирате към максимално добра опция за алуминиева дограма на разумна цена за Вашия конкретен казус.

Как да изберем алуминиева дограма на добра цена

На първо място не се подвеждайте по нереалистични оферти с цени, които са значително по-ниски. Съществуват търговци, които обявяват цена на квадратен метър или линеен метър. Това е подвеждащо поради много причини. Най-важната от тях е, че има много други елементи, които следва да се изчислят преди да получите крайната калкулация. Обещанията за евтина дограма могат да направят инвестицията Ви неефективна. Това е така, защото едва след получаване на индивидуална оферта, ще имате идея Вашата алуминиева дограма на каква крайна цена ще бъде монтирана.

Какво пропускате?

Има няколко важни фактора, които следва да вземете под внимание. Алуминиевата дограма и по-конкретно нейната цена се определя в съвкупност след изчисление на тип стъклопакет, бройка на крилата, цвят на дограмата, ще има ли или не въздушен мост и още много други.

Какво още може да се калкулира? Какъв цвят профил ще предпочитате, на коя компания е производство дограмата. Видът и мястото на отваряне на крилата, колко камерен ще е стъклопакетът – тези „подробности“ всъщност са от съществено значение.

алуминиева дограма цена

Как да се ориентирате в множеството опции?

Съществуват най-малко четири разновидности на стъклопакети, ако изключим опцията за аргон. Обковите и механизмите за отваряне имат множество варианти. Аксесоарите, които няма как да спестите, също са фактор. Трябва да изберете външни или вътрешни первази, ширината и броя на козирките, вида на комарниците, които могат да бъдат на панти, тип плисе, стационарни или ролетни. Помислите и за вътрешни или външни щори.

Не пестете, а инвестирайте

Освен всичко това, не забравяйте, че услугите на фирмите също се заплащат. Тук ще има значение дали е необходимо да се демонтира стара дограма, дали ще желаете подмазване след монтажа на новата.

При всички случаи ще Ви посъветваме да не се опитвате да спестявате от качеството на новата Ви дограма. Колкото по-предвидливо се погрижите да подберете точния модел за Вашия дом или офис, толкова по-бързо ще се изплати тази разумна инвестиция. Приемете, че това е дългосрочен проект и мислете за него като такъв. Възникват още въпроси за тази важна промяна в имота Ви? Не се колебайте да ни попитате!