Градински перголи – съвременно решение в екстериорния дизайн

Едва ли има човек, който да не обича стойностната почивка навън. С книга, кафе, коктейл или приятна музика – няма нищо по-хубаво от прекараното на открито време. За любителите на ранните сутрини или лежерните следобеди в двора съвременното строителство предлага идеален избор – висококачествени градински перголи. Тези минималистични конструкции дават толкова много възможности за естетическо оформление, че се превръщат в съществено важен елемент от градинския дизайн.

Висококачествени градински перголи – идеална опция за екстериора

От техните преимущества се възползват както хотели и заведения, така и собствениците на къщи с двор. На практика на всяко индивидуално пространство би могло да се постави пергола – тя може да е самостоятелна конструкция, може да е тип навес, може да е фиксирана между две сгради.

Но нека да обясним защо висококачествените перголи са толкова „хитов“ елемент в градините. На първо място те обособяват специално пространство, което може да аранжирате по свой вкус. Не е възможно да не сте виждали разкошни конструкции, по които нежно се вият цъфтящи растения. Кътче за релакс, което може да се ползва по всяко време на денонощието, а и целогодишно.

градински перголи

Перголи за свобода във всеки сезон

Първокласните перголи са конструирани така, че да осигуряват приятна сянка и защита от жежкото слънце, но могат да предпазват от дъжд, че дори и от сняг. Безкрайните възможности за затваряне с плъзгащи прозорци, покриви – хармоники и други превръщат перголата в защитено пространство извън основната постройка. Това им отрежда място като идеални зимни градини, в които студът и лошите атмосферни условия не проникват.

Градинските перголи осигуряват изключителна гъвкавост както по отношение на мебелирането, декорирането, така и за функционалното разпределение на пространството. Тази пластичност може да се приложи и по отношение на вида, големината и позиционирането в пространството на конструкцията. На практика, единствено от Вас, Вашите вкусове и предпочитания зависи как ще съчетаете перголата с площта на градината.

Отопление, музика, осветление – всичко е възможно

Безкрайното разнообразие от аксесоари Ви дава истинска свобода да експериментирате. Можете да поръчате отопление, климатизация. Можете да проектирате озвучаване, подходящо осветление и да създадете малък или по-голям външен рай за почивка или работа. Тук дори няма нужда да говорим за здравината и устойчивостта на тези конструкции. Отличните перголи са доказали отдавна своята функционалност, надеждност и сигурност и, разбира се, дълготрайна устойчивост. Затова – няма нужда от колебание, а само от малко въображение.